Gjerdrumsviddene

Man trenger ikke dra til fjells for å oppleve sol, hvite sneflater og bra løyper. I Gjerdrums kulturlandskap går det flere scooterløyper, og solen skinte på dem alle i dag. Bildet er tatt rett øst for Østre Rud gård.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Mar 2013

Utsiktspunkt Siridalsvegen

Av Thore Knudsen

Når en har gått 5-600 m nordover og oppover langs Siridalsvegen, passerer en ei høyspentlinje samtidig som vegen og løypa gjør en skarp sving. Her er det på enkelte kart markert et utsiktspunkt. Problemet er bare at skogen er i ferd med å vokse opp, så utsikten blir dårligere for hvert år som går. Men fortsatt ser en ned til Hurdalssjøen. Åsene i bakgrunnen ligger i Nannestad, bl.a. ser en Klofjell og Marifjell til høyre i bildet.

26 Mar 2013

God service fra Skiforeningen!

Av Jann Bergholtz

Mars 2013: Skiforeningen har satt opp informasjonsplakater ved Flømyra i Østmarka, med nyttig informasjon til dem som tenker seg nordover derfra til Bjønnebete og Losby. På grunn av skogsdrift anbefales en annen løype. Flømyra er et sentralt løypekryss med retning østover mot Skålsjøen, nordover til Bjønnebete og sydover til Paradisputten. Spørs hvor lenge informasjonen er nyttig, for om ikke lenge flør antagelig myra og hele dalen ned til Paradisputten slik den gjør hver vår, og da er det rimelig utfordrende å gå løypa. Men enn så lenge en fin løype å gå med utgangspunkt fra blant annet Krokhol og Sandbakken.

26 Mar 2013

Fine skuterløyper

Av Tom Ingebrigtsen

Skuterløypa fra Kjelsås over Kringlertjern møter hovedløypa fra Vennervann her ved Staurputtene, like sør for Sinober. Fortsatt fine forhold i Lillomarka, men vekslende mellom tørt og vått føre.