Kroktjern syd i Østmarka

Det finnes mange Kroktjern i Oslomarka. Dette er et løypekryss og et Kroktjern de færreste av Skiforeningens medlemmer kjenner.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Feb 2013

Utsikt ved Åstad

Av Ivar Gilså

Boligutbyggingen ved Åstad gård på Billingstad fortsetter, og med den åpner det seg bokstavelig talt nye perspektiver. Fra krysningen av Skustadgaten har man faktisk utsikt helt over til Nesoddlandet. Den gode snevinteren har gjort det mulig å kjøre stor maskin helt ned til Billingstad, og på jordene mellom Billingstad skole og Åstad gård er det kjørt noen ekstra store, fine sløyfer til glede for store og små i lokalbefolkningen.

14 Feb 2013

I dumpen ved Stokkerelven

Av Ivar Gilså

Dumpen ved Stokkerelven har vært en problematisk og litt skummel del av løypen fra Vestmarksetra og ned til bebyggelsen på Billingstad. Hugging av trær de siste årene og en bedre klopp/bro over elven gjør at turen nedover nå er en hyggelig opplevelse. Øverst i bildet kan man skimte den store låven på Stokker gård.

14 Feb 2013

Over Stokkerbråten

Av Ivar Gilså

På vei fra Vestmarksetra og ned til Billingstad passerer løypen over gårdsplassen på Stokkerbråten. Stokkerbråten var opprinnelig en husmannsplass under Stokker gård, første gang registrert i 1825. Nå er området preget av noen bolighus, samt noe anlegg for produksjon og salg av fyringsved.