De siste solstrålene på Ringiåsen

Dagens siste solstråler treffer vestsiden av Ringiåsen. Bildet er tatt i lysløypen ved Jordbru, ved Sørbråtmyra.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Jan 2013

Nye lysarmaturer

Av Ivar Gilså

Bærum kommune har byttet lysarmaturer i hele lysløypeanlegget vest i kommunen, fra Skui, via Jordbru, Kattås, Vestmarksetra og helt opp til Gupu. I hver av de nye lyktene er det 15 lysende dioder (LED), man kan se hver enkelt av dem på bildet. Produsenten lover at 70% av lyseffekten skal være intakt etter 100.000 driftstimer, så da skulle det ikke bli problem med mørklagte stolper i dette området de nærmeste 20-30 årene. Minst. I tillegg trekker ikke hver av lyktene mer energi enn en vanlig, gammeldags interiørpære - så både miljøet og kommunens strømregning kommer godt ut av dette tiltaket.

16 Jan 2013

Silkeføre i nedre del av Vestmarka

Av Ivar Gilså

Prepareringsmaskinen har blandet det siste døgnets nysne med det mer grovkornede som fantes fra før. Resultatet er passelig faste spor, godt feste og fin gli. Noen steder hadde det faktisk fokket litt i sporet, der var føret litt mer trått.

16 Jan 2013

Klart for trening

Av Ivar Gilså

Jomfruelige spor på skilek- og treningsområdet under Ramsåsen ved Jordbru. Her trener både langrenns- og skiskyttergrupper nærmest daglig, så sporene får nok ikke stå urørt veldig lenge.