Raskt føre

Selv om det ikke har kommet vesentlige mengder sne siden årsskiftet, så er det faktisk fantastisk raskt og godt føre ute i de løypene som har latt seg frese opp. Fin glid, og godt feste med en voks som er noen hakk bløtere enn hva gradestokken egentlig skulle tilsi. Eneste utfordring er slitasjen på festesmurningen, så en god "grundvalla" anbefales. Her nydelige løyper ved nordenden av Store Sandungen i Vestmarka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Jan 2013

I motlys ved Sandungen

Av Ivar Gilså

Solen tittet frem i ettermiddag. Her er vi under høyspentledningen på nordvestsiden av Store Sandungen i Vestmarka.

11 Jan 2013

Lushattdalen

Av Ivar Gilså

Løypen mellom Furuholmen og Store Sandungen går opp Lushattdalen det siste stykket mot vannet. Tidligere føltes dette som en trang og mørk trasé langs den gamle beredskapsveien mot Rustan leir. Sommeren 2011 ble imidlertid nesten all skog i Lushattdalen hugget, og man kan knapt kjenne seg igjen. Nå er terrenget åpent og lyst, her fra øverst i dalen, der løypen krysser veien.

11 Jan 2013

I åpent lende

Av Ivar Gilså

Løypen mellom Furuholmen og Store Sandungen har en liten kneik nederst i Lushattdalen. Tidligere var denne ofte befengt med lite sne og mye bøss i sporet, siden skogen stod svært tett rundt og over løypen. Sommeren 2011 ble nesten all skog i Lushattdalen hugget, og resultatet er at løypen er blitt både tryggere og triveligere for både skiløperen og hans ski.