Nordlys over observatoriet

Vi har kjent til observatoriet på bilde nr. 18335 ganske lenge, og besøkt det flere ganger ved mistanke om nordlys eller meteorittsvermer. Som regel uten hell, men denne januarkvelden i 2005 slo nordlyset til for fullt. Etter at det ble lysløype fra Høymyr, er dette et av de få stedene man kan se stjernehimmelen og eventuelt nordlys uten sjenerende bakgrunnslys.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Jan 2013

Et uvanlig «hus» i skogen

Av Odd Tore Saugerud

Dette «huset» på en av åsryggene nord for Sollihøgda er ikke merket på vanlige kart. Kanskje ikke så rart, for det er et observatorium, tilhørende OAS (Oslo Amatørastronomers Forening). Det ligger bare om lag 300 meter fra bilvei, men i dag tok det en halv time å tråkke seg inn dit. Ingen spor av menneskelig aktivitet rundt observatoriet, men bra med elgspor og –leier. Om det slår til med klarvær og nordlys er det praktisk å ha et ferdig tråkk til kveldsbruk, se bilde nr. 18336.

08 Jan 2013

Linjeløypa i tåka

Av Odd Tore Saugerud

Tåka skifter fort på Sollihøgda. Allerede åtte minutter etter bilde nr. 18333 hadde tåka innhyllet løypa, og slik vekslet det utover dagen. Selv om dette var en vanlig hverdag, var det bra med folk i løypa.

08 Jan 2013

Linjeløypa over tåka

Av Odd Tore Saugerud

Tåka på Sollihøgda var synlig fra Kolsås i dag, men Linjeløypa på åsryggen etter oppstigningen fra Sollihøgda var badet i sol. I går var skogen svart, men takket være tåke og kuldegrader i natt, var den i dag ikledd glitrende rim.