Et uvanlig «hus» i skogen

Dette «huset» på en av åsryggene nord for Sollihøgda er ikke merket på vanlige kart. Kanskje ikke så rart, for det er et observatorium, tilhørende OAS (Oslo Amatørastronomers Forening). Det ligger bare om lag 300 meter fra bilvei, men i dag tok det en halv time å tråkke seg inn dit. Ingen spor av menneskelig aktivitet rundt observatoriet, men bra med elgspor og –leier. Om det slår til med klarvær og nordlys er det praktisk å ha et ferdig tråkk til kveldsbruk, se bilde nr. 18336.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Jan 2013

Linjeløypa i tåka

Av Odd Tore Saugerud

Tåka skifter fort på Sollihøgda. Allerede åtte minutter etter bilde nr. 18333 hadde tåka innhyllet løypa, og slik vekslet det utover dagen. Selv om dette var en vanlig hverdag, var det bra med folk i løypa.

08 Jan 2013

Linjeløypa over tåka

Av Odd Tore Saugerud

Tåka på Sollihøgda var synlig fra Kolsås i dag, men Linjeløypa på åsryggen etter oppstigningen fra Sollihøgda var badet i sol. I går var skogen svart, men takket være tåke og kuldegrader i natt, var den i dag ikledd glitrende rim.

08 Jan 2013

Blå formiddag på Store Oppkuvvann

Av Kjersti von Krogh

Oppkuvvann ligger 583 moh., og solen har såvidt begynt å møte vannkanten under Oppkuven. Men det er ennu flere uker til skiløpere i løypa langs vannet mot Løvlia vil gå på ski i solskinn. De siste ukers mildvær har ikke satt så store spor her som i lavlandet, her oppe er det fortsatt eventyrstemning og flotte forhold.