Flotte forhold på Heggelivann

I dag var det kjørt med scooter og kvistet over Nordre Heggelivann.

Flotte forhold på Heggelivann

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Des 2012

Køllen: utsikt fra sydenden før nedstigningen

Av Odd Tore Saugerud

Selv om det begynte å bli mørkt, må man få med seg den siste utsikten før nedstigningen mot Skoglund. Fra den sydligste hytta og hit er det både ulendt, bratt og for det meste tett skog, og noen sti er ikke å finne når bakken er dekket av snø. Så det gjør godt å nyte lyset før turen går videre bratt nedover gjennom mere tett skog.

12 Des 2012

Køllen: dagens siste solstråler

Av Odd Tore Saugerud

Mesteparten av Køllen er dekket av stor skog, men enkelte åpne områder finnes, de fleste etter hogst. Her går solen ned over Høgbrennåsen og lyser opp noen forfrosne gresstrå.

12 Des 2012

Køllen: inventar i «kaffidoktorhytte» nr. 10

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 18067 viser tydelig at her er det fritt innsyn i hytta. Slik så det ut denne dagen i 2012, og omtrent slik må det også ha sett ut siste gang den ble brukt i pinsen for et ukjent antall år siden. Blader og bøker ligger der fortsatt, men stearinlysene har blitt mer og mindre grasiøst bøyd i varme sommerdager. Et trist skue som må få være i fred og helst bevares, et minne fra en tid da selv en liten og primitiv hytte på skauen var noe stort og verdifullt og var i hyppig bruk, selv om veien dit kunne være kronglete.