Køllen: en liten, men velholdt «kaffidoktorhytte»

Videre mot nord langs stupkanten, og noe opp fra stien langs denne, ligger denne lille tømmerhytta. Om lag 20 kvadratmeter stor, nybeiset og frisk i fargen i aftensola.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Des 2006

Køllen: den sydligste «kaffidoktorhytta» 2006

Av Odd Tore Saugerud

Dette er samme hytte som på bilde nr. 18063, men seks år tidligere. Hytta var temmelig medtatt allerede da, men dette bildet gir et inntrykk av en litt forseggjort plankehytte delvis med mursteinsvegg som en arkitektonisk avveksling. Julen 2006 var meget snøfattig!

12 Des 2012

Køllen: den sydligste «kaffidoktorhytta» 2012

Av Odd Tore Saugerud

Det er om lag 25 «kaffidoktorhytter» på Køllen. Dette er den sydligste av dem, ikke den minste, men den som er i dårligst stand. Men da den var i bruk, var den nok attraktiv, med forholdsvis kort, men bratt sti/tømmervei opp, og en beliggenhet helt ute på stupkanten med flott utsikt før skogen vokste seg for høy. Bilde nr. 18064 viser samme hytte julen 2006.

12 Des 2012

Køllen: utsikt fra sydenden

Av Odd Tore Saugerud

Turen fra Skoglund og opp på sydenden av Køllen er bare om lag 1,1 km lang langs stien, men stiger 140 meter. Systemet av stier, tråkk og traktorslep er temmelig uoversiktlig. Vel oppe venter denne utsikten mot sydøst. Litt til venstre for midten av bildet Kirkerudbakken med egenprodusert snø og tåkesky. Åsene videre mot høyre dekkes såpass mye av den naturlige tåkeskyen over Skuidalen at de er vanskelige å bestemme sikkert.