Køllen: den sydligste «kaffidoktorhytta» 2012

Det er om lag 25 «kaffidoktorhytter» på Køllen. Dette er den sydligste av dem, ikke den minste, men den som er i dårligst stand. Men da den var i bruk, var den nok attraktiv, med forholdsvis kort, men bratt sti/tømmervei opp, og en beliggenhet helt ute på stupkanten med flott utsikt før skogen vokste seg for høy. Bilde nr. 18064 viser samme hytte julen 2006.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Des 2012

Køllen: utsikt fra sydenden

Av Odd Tore Saugerud

Turen fra Skoglund og opp på sydenden av Køllen er bare om lag 1,1 km lang langs stien, men stiger 140 meter. Systemet av stier, tråkk og traktorslep er temmelig uoversiktlig. Vel oppe venter denne utsikten mot sydøst. Litt til venstre for midten av bildet Kirkerudbakken med egenprodusert snø og tåkesky. Åsene videre mot høyre dekkes såpass mye av den naturlige tåkeskyen over Skuidalen at de er vanskelige å bestemme sikkert.

13 Des 2012

En myr omsluttet av skiløyper

Av Odd Tore Saugerud

Denne myra rett nord for Hestemyra er fullstendig omsluttet av skiløyper: i sydenden løypa Østernvann-Haslumseter, og i øst og vest alternative løyper fra Hestemyra til Eiksbakkhytta. Disse går sammen lenger mot nord. Ingen skispor foreløpig, men myrene er hardfrosne og fine nå. Bildet viser myra sett fra nordenden med Dølefjell i bakgrunnen. Yr.no meldte lettskyet pent vær denne dagen, men gråvær og nesten sort/hvitt har sin stemning det også.

12 Des 2012

Godt grunnlag

Av Erik Unneberg

Løypemaskinen har kjørt opp traseen mellom Løvlia og Vassendvika, og nå bør grunnlaget være lagt før sporene settes etter neste snefall. Det var helt OK å gå på ski her i dag, selv om det var litt lite sne i et par av bakkene.