Kald formiddag på Grefsenkollen

Men utsikten mot Holmenkollbakkene en klar formiddag er upåklagelig fra toppen av Grefsenåsen. Restauranten ble bygget i 1927, og er et populært spisested med god mat og flott utsikt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

02 Des 2012

Kafferast ved Utsjøen

Av Erling Jellum |

Steinsjøens Venner og Fenstad skiklubb har klargjort turløypene fra Nes Skianlegg til Utsjøen og ned til Ihlangsvangen, slik at løypenettet nå kan preppes med løypemaskinen i hele traseen. Ny bru er laget nedenfor dammen i Utsjøen. Bildet er tatt i minus 15 grader ved Utsjøen, der ryddemaskapet tok en vel fortjent kafferast rundt bålet. Ti mann var med denne søndagen. Tidligere ryddedugnader er avholdt med helt opp mot 20 mann/kvinner til stede. Hele løypetraseen er nå tråkket med scooter, slik at spor kan settes ved neste snøfall.

02 Des 2012

Markalåven

Av Line Mork

Vanligvis er Sørkedalen skole utgangspunkt for markaturen. For denne gjengen er Røa startpunkt, og Sørkedalen skole endepunkt. Underveis har kjentmann Trygve Christensen mangt å fortelle om stier og steder. Her et stopp ved Markalåven, mellom Bogstad gård og Strømsbråten. Låven ligger litt vest for veien som går langs den steinsatte muren. Skiltet som Oslo Skogvesen har slått opp på veggen, forteller: ”Markalåven er bygget som uteløe på Bogstad. Den er sannsynligvis oppført tidlig på 1800-tallet av Peder Anker. Konstruksjonen er uvanlig. Veggene er av bindingsverk på en laftet underbygning. Veggene er kledd med stående panel av utkantede bord. Taket er laftet valmtak.”

02 Des 2012

Isroser og tynn is på Skjærsjøen

Av Kjersti von Krogh

Første søndag i desember har vært skikkelig kald, i Maridalen var det -10 °C i morges, og det var uvant! Noen flere dager med slik kulde, så bekker, myrer og vann får lagt seg. Så kan det bare begynne å snø!