Vinterens første stavtak

Løypa fra Skansebakken mot Lysedammene ble forsøkt for første gang i år av flere. Her er Einar i godt driv oppover.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Nov 2012

Bertelsmyr: et vått løypekryss

Av Odd Tore Saugerud

Bildene i Markadatabasen av løypekrysset nordøst i Bertelsmyr er stort sett pur vinteridyll. Men dette er i utgangspunktet et svært vått område, og bildet viser tydelig hvordan vannet har slått gjennom i den nypakkete sålen. Nå var det -5 °C, og det hadde begynt å fryse hinne, men turen videre langs myra ble en heller fuktig og kald opplevelse. I dette området er nok de sålepreparerte skogsbilveiene de eneste stedene det er brukbare føreforhold foreløpig.

29 Nov 2012

Bertelsmyr: en skikkelig blautmyr i nordenden

Av Odd Tore Saugerud

Nordenden av Bertelsmyr er nærmest et stort grunt vann som gjør seg bedre på bilder enn som underlag for ski eller føtter. Fra venstre kant omtrent midt på bildet går nylig pakket skiløype. Det er tydelig at løypebasen må være lokalkjent helt ned på detaljnivå for å kjøre her, og at han er det.

29 Nov 2012

Pakking av skiløypa Haukelia - ROS-hytta

Av Odd Tore Saugerud |

Da vi så vidt var tilbake på rødmerket løype etter å ha besøkt posten på bilde nr. 17975 kom en meget blid løypebas med stor prepper og pakket den første sålen her. Så vått som det stedvis var her, var nok dette helt nødvendig, ellers ville den lette nysnøen ha virket som isolasjon og sørget for at underlaget holdt seg bløtt.