Bertelsmyr: et vått løypekryss

Bildene i Markadatabasen av løypekrysset nordøst i Bertelsmyr er stort sett pur vinteridyll. Men dette er i utgangspunktet et svært vått område, og bildet viser tydelig hvordan vannet har slått gjennom i den nypakkete sålen. Nå var det -5 °C, og det hadde begynt å fryse hinne, men turen videre langs myra ble en heller fuktig og kald opplevelse. I dette området er nok de sålepreparerte skogsbilveiene de eneste stedene det er brukbare føreforhold foreløpig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Nov 2012

Bertelsmyr: en skikkelig blautmyr i nordenden

Av Odd Tore Saugerud

Nordenden av Bertelsmyr er nærmest et stort grunt vann som gjør seg bedre på bilder enn som underlag for ski eller føtter. Fra venstre kant omtrent midt på bildet går nylig pakket skiløype. Det er tydelig at løypebasen må være lokalkjent helt ned på detaljnivå for å kjøre her, og at han er det.

29 Nov 2012

Pakking av skiløypa Haukelia - ROS-hytta

Av Odd Tore Saugerud |

Da vi så vidt var tilbake på rødmerket løype etter å ha besøkt posten på bilde nr. 17975 kom en meget blid løypebas med stor prepper og pakket den første sålen her. Så vått som det stedvis var her, var nok dette helt nødvendig, ellers ville den lette nysnøen ha virket som isolasjon og sørget for at underlaget holdt seg bløtt.

29 Nov 2012

Ski-o-ladden nærmer seg skiorientering

Av Odd Tore Saugerud

Asker Skiklubbs turorientering vinterstid, Ski-o-ladden, nærmer seg skiorientering. Til denne posten på en kolle langs skiløypa Haukelia - ROS-hytta fikk vi gleden av å snøpulse i om lag 15 cm nysnø på blåmerket sti og rødmerket løype fra Transet. Ikke helt greit når myrer og blauthøl ikke har tele, men en fin vinterlig opplevelse likevel i -5 °C og tilløp til sol.