To falne kjemper i lia syd for Gaupekollen

Turen fra flyvraket opp lia til minnetavlen for radiostasjonen «Corona», opp på Vittenberkollen og videre til Gaupekollen ble mest tåkeorientering i stor skog, med utsikten begrenset til den nærmeste trestammene. Men langs stien nedover fra utsikten på Gaupekollen fant vi disse to mosegrodde rotveltene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Okt 2012

Flyvraket ved Hansakollen: lett tysk bombefly av type Dornier Do17

Av Odd Tore Saugerud |

Flyet krasjet 29. juni 1942 (dato korrigert) i den stupbratte østsiden av Hansakollen. Alle tre ombord ble drept, vrakrester lå spredd over et stort område, og granskogen var brukket ned og svidd av. Dornier Do 17 var et tomotors fly, lett kjennelig på en svært slank flykropp og doble sideror. Det hadde økenavnet «den flyvende blyant». Vrakrestene er deler av motorene, ni-sylindrete Bramo luftkjølte stjernemotorer, noe som ser ut som deler av landingsunderstellet, og kanskje en bit av halepartiet med festet for høyderoret. Sylinderpartiet på en lignende motor var i sin tid fundament for flaggstanga på speiderhytta "Solbu" ved Tvetjerna. Post i «Stifinneren» 1974, kjentmannspost 1992-94.

22 Okt 2012

Myra rett før flyvraket

Av Odd Tore Saugerud

Egentlig en ganske liten og ordinær myr, men med en egen stemning der tåka demper den vanligvis mørke bakgrunnen og fremhever de døde trærne. Også denne stemningen er fra stien mot flyvraket.

22 Okt 2012

Enda et skogsinteriør i Bernhard Herres ånd

Av Odd Tore Saugerud

Bernhard Herre ble funnet død ved en bekk i lia nedenfor Midtkollen. Denne bekken øst for Hansekollen har mye av den samme stemningen i seg, renner i mosegrodd landskap med store trær, men er kanskje en smule lysere og vennligere.