Vinteren nærmer seg

Tidlig i formiddag kunne vi se at isen så vidt hadde lagt seg på deler av Kollernputtene. Det var forøvrig nydelig høstvær og fine farger. I Kollern-området var vi over tåkehavet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

21 Okt 2012

Kongevei ved Harestuvannet

Av Kjersti von Krogh

Langs gamle riksvei 4 fra Harestua mot Stryken dukker det opp et lite grønt skilt som forteller at her går det en kongevei. Noen steder er det bare en gjengrodd sti, men også et stykke bedre tråkk som på bildet. På gården Stryken møtte veien den gamle konge- og postveien fra Bergen til Christiania, og gikk videre rett sydover Elvann og Kalvsjøen før den kom ned i Øyungen og langs Skarselva til Maridalsvannet.

21 Okt 2012

Oktobersøndag ved Store Skillingen

Av Kjersti von Krogh

Gråvær ingen hindring for naturopplevelser om høsten! Langs østsiden av Store Skillingen går det en vakker og mye brukt tursti i åpent skogsterreng og med fine rasteplasser. Men vannet gikk over sine bredder et par steder, og fotografen måtte vasse med skotøyet i hånden!

21 Okt 2012

Mye vann i Store Skillingen

Av Kjersti von Krogh

Vest for søndre del av Harestuvannet ligger Store Skillingen (248 moh.), best kjent fra start og innkomst for de lange skiturene i Nordmarka Nord. I siste halvdel av oktober er vannet i år mer enn fullt, og det renner friskt gjennom dammen av hugget stein som erstattet den gamle steinkistedammen fra 1877.