Tveiterfossen: Pikene på Broen

Pikene på broen har blitt eldre siden Munchs tid, og deltar nå i DNTs seniorturer fra Vestmarksetra til Semsvannet. Her beundres Tveiterfossen i høstflom etter nattens vedvarende og kraftige regn.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Okt 2012

Nye Harestua holdeplass

Av Amund Rasten

På Harestua bygger Jernbaneverket ny togstasjon. Denne skal erstatte dagens Harestua stasjon og Furumo holdeplass, da disse ikke lenger tilfredstiller krav til universell utforming, plattformlengde og -høyde. Den nye Harestua holdeplass blir liggende like sør for tidligere Furumo holdeplass, og det bygges et stort anlegg med parkeringsplasser, bussløyfe for avvikssituasjoner, ny tilførselsvei over den tidligere sagtomta og to nye jernbaneunderganger. Skiforeningens skiløype nr. 450 (Harestua [skolen] - Furumo barnehage - Harestua lysløype) skal gå gjennom den nordre jernbaneundergangen, som er dimensjonert for at løypemaskinene skal kunne passere.

16 Okt 2012

Elgjakt - men tid for en kafferast ved bålet

Av Kjersti von Krogh

Ingen elg var tatt av dette jaktlaget i Vestmarka i dag, men 2 dyr var tatt forleden, og ennu er det mange muligheter igjen av årets jakt. Og hyggen med rast ved bålet på Grønland unner de seg gjerne!

16 Okt 2012

Høst ved Svartvannet

Av Kjersti von Krogh

Svartvannet (353 moh.) ligger sørvest for Risfjellet like før Mikkelsbonn. En heller hustrig høstdag i Marka, men et vakkert vann som Svartvannet lysner opp i naturen.