Bustevollen

Det er stille og rolig ved Bustevollen i dag. Mer folk blir det nok å se i disse traktene når skiløypa kjøres opp. Bustevollen er ei hogger- og kjørehytte fra 1950-åra. Den tilhørte Tingelstad allmenning men er nå privat.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2012

Høstutsikt mot Randsfjorden

Av Eivind Molde

Vakre høstfarger setter sitt preg på landskapet ved Randsfjorden - og her oppe ved Bleiken stasjon.

13 Okt 2012

Kors ved pilegrimsleden

Av Eivind Molde

Pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim følger Kjølvegen over åsen fra Hadeland til Toten. Ved Høgkorsplassen er det i år satt opp tre store trekors og en informasjonstavle om historien som er knyttet til dette stedet. Ifølge biskop Jens Nilssons beskrivelse av en visitasreise i 1594 stod det flere kors langs veien mellom Hadeland og Toten. Korsene skal ha stått der fram til 1800-tallet. Den nøyaktige plasseringen er ikke kjent, men de skal ha stått ved veiens høyeste punkt. Og det er her ved Høgkorsplassen. I bakgrunnen kan vi så vidt se Einafjorden.

13 Okt 2012

30 doninger på Kjølvegen

Av Eivind Molde

Litt overraskende å treffe på 30 veteranbiler og denne blide gjengen på Kjølvegen i dag. De kaller det Barfrosttreffet, og denne helgen har de base på Vesterås på Totenåsen. Så dro de altså på tur til Hadeland i dag, på den historiske kongeveien, og tok seg en pause med Totenkringle og kaffe ved Høgkorsplassen. Turen tilbake går via Hennung og Sønstebygrenda - til lunsj på Torsætra.