Utsikt mot Andersrud og Bindingsvannets nordende

Fra fyllingen i forlengelsen av Andresrudveien er det fin utsikt både mot sydenden og nordenden av Bindingsvannet. I dag var nordenden finest.

Utsikt mot Andersrud og Bindingsvannets nordende

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Okt 2012

Andersrud: veien tvers over Bindingsvannet

Av Odd Tore Saugerud

Fra orienteringsløpene i 1997 visste vi at det var en passérbar fylling tvers over Bindingsvannet som en forlengelse av Andersrudveien. Av en eller annen grunn lå den under vann nå, og var dekket av noe som skulle bli ny fyllmasse. Men ved siden av gikk det en brukbar lemmevei. Vi gikk for øvrig tilbake hit via Svartåsen og ned skiløypa i bekkedalen til Svarthol. Strekningen Svartåsen – Andersrudåsen anbefales ikke uten o-kart grunnet tallrike stup og kløfter. Skiløypa var heller våt.

10 Okt 2012

Andersrudåsen: utsikt mot Bindingsvannets nordende

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra kjentmannsposten på Andersrudåsen er fin, men enda videre mot vest fra stupkanten litt høyere opp på åsen. Her dominerer Bindingsvannet, og i horisonten nesten helt til høyre i bildet kan man gjennom blådisen ane Norefjell, i anledning dagen kledd i hvitt. Folk vi traff mente at man også kan se Gaustatoppen herfra, men det var ikke mulig å avgjøre om den mest disige forhøyningen i horisonten var denne.

10 Okt 2012

Andersrudåsen syd: kjentmannsposten er nådd

Av Odd Tore Saugerud |

Utrustet med orienteringskart fra 1997 la vi opp til et veivalg fra Andersrudveien til bråsvingen på (sykkel)veien etter Andersrud, videre mot øst opp mellom to stup og så mot sydøst på åsryggen nedenfor Andersrudåsen. Fra dennes høyeste punkt mot nord over en liten dal, og så var vi på sydenden av ryggen på Andersudåsen og kunne følge denne rett til posten. Enkelt med o-kart, folk vi møtte kunne berette om store bomturer/omveier uten. Kjentmannspost 2012-14.