Veivalg i Kløftakrysset

Oslo er et av bilistenes veivalg her i Kløftakrysset, ifølge skiltene. Men for den som ferdes på to, og ikke fire hjul, er det mer innen rekkevidde å utforske nærområdene. Herfra kan man sykle både mot nord, øst, sør og vest på Nesodden. Mulighetene er mange.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Jul 2012

Mot kveld ved Oksval brygge

Av Eivind Molde |

Klokken nærmer seg 20, men forsatt nyter folk badelivets gleder her ved Oksval brygge. Kveldsutsikten er fin mot bl.a. Langøyene og Bekkelaget. En gang var det betydelig mer aktivitet her enn i dag. Etter at utbyggingen av Tangen-området på Nesodden begynte rundt 1950, ble Oksval brygge (bygd i 1889) den mest trafikkerte brygga på Nesodden. Bussene gikk hit, og det var postekspedisjon og dagligvarebutikk. Etter hvert tok Nesoddtangen over, og siste båtanløp var i 1988, da Bunnefjordruta ble lagt ned.

05 Jul 2012

Fjordvangen

Av Eivind Molde |

Bare en kort, liten badestrand er det plass til her ved Fjordvangen brygge. Men dette er en lun og fin plass for den som skal nyte sola eller kjøle seg ned litt. Den første damskipsbrygga her ble bygd i 1889. Senere kom det plankebrygge, og i 1940 kom dagens steinbrygge. Foruten ventebu og kiosk, var det også dansegolv ved brygga. Her var det trekkspillmusikk og stor stemning om kveldene. Det var den gangen, det...

05 Jul 2012

Et blikk av fjorden

Av Eivind Molde

Dette originale huset står på Sørby brygge. Her får man et blikk av Bunnefjorden selv om man har hele huset rett framfor seg.