Mot kveld ved Oksval brygge

Klokken nærmer seg 20, men forsatt nyter folk badelivets gleder her ved Oksval brygge. Kveldsutsikten er fin mot bl.a. Langøyene og Bekkelaget. En gang var det betydelig mer aktivitet her enn i dag. Etter at utbyggingen av Tangen-området på Nesodden begynte rundt 1950, ble Oksval brygge (bygd i 1889) den mest trafikkerte brygga på Nesodden. Bussene gikk hit, og det var postekspedisjon og dagligvarebutikk. Etter hvert tok Nesoddtangen over, og siste båtanløp var i 1988, da Bunnefjordruta ble lagt ned.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Jul 2012

Fjordvangen

Av Eivind Molde |

Bare en kort, liten badestrand er det plass til her ved Fjordvangen brygge. Men dette er en lun og fin plass for den som skal nyte sola eller kjøle seg ned litt. Den første damskipsbrygga her ble bygd i 1889. Senere kom det plankebrygge, og i 1940 kom dagens steinbrygge. Foruten ventebu og kiosk, var det også dansegolv ved brygga. Her var det trekkspillmusikk og stor stemning om kveldene. Det var den gangen, det...

05 Jul 2012

Et blikk av fjorden

Av Eivind Molde

Dette originale huset står på Sørby brygge. Her får man et blikk av Bunnefjorden selv om man har hele huset rett framfor seg.

05 Jul 2012

Torvvik brygge

Av Eivind Molde

En gammel farkost er fortøyd ved Torvvik brygge. Her, som fra de andre bryggene på denne siden av Bunnefjorden, er det strålende utsikt over fjorden og innover mot Oslo. Torvvik brygge ble bygd i 1920.