Til demningene ved vannene som ga driftsvann til Sundvolden Møllebrug

Demningene ved Bønnerudtjern er kjentmannspost i inneværende periode. I håndboken er det nevnt tre andre vann som også ga driftsvann til Sundvolden Møllebrug. Kartutsnittet viser vannene med demninger: Retthelltjern (A), Bønnerudtjern (B), Nordsetertjern (C) og Åbortjern (D). I tillegg var også myra sydøst for Kleivstua demt opp til et vann. Kongens utsikt (K) er rett utenfor kartutsnittet. Det er flere store hogstfelt som ikke er på kartet, noen stier er lagt om, noen har forsvunnet, men kartet er velegnet for en tur til vannene og demningene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

18 Sep 2012

Spreking i solnedgang

Av Nina Didriksen |

Skippy er gjerne med på tur, og hun gir sin matmor Ragnhild god drahjelp opp bakkene. Her sitter dyret på selveste Dritarholberget og lurer på hva menneskene somler med. De klipper kjentmannspost og signerer cachelogg, og sånt tar jo sin tid. I bakgrunnen skimtes Gyrihaugen.

18 Sep 2012

Høst på Krokskogen

Av Nina Didriksen

Etter at regnværet hadde gitt seg kom solen, og her ved Byvannet kunne vi nyte de vakre høstfargene i ettermiddagslyset.

18 Sep 2012

TV-drama på Jordbærhaugen

Av Nina Didriksen

Regn, hagl og torden må vike for ettermiddagssolens lys. På plassen Jordbærhaugen innenfor By i Lommedalen møtte fotografen kolleger som fremdeles var på jobb. Her foregår de siste opptakene til NRKs nye dramaserie Hjem, som har premiere i oktober.