Seterkollen ved Svartorseter: utsikt mot vest

På åsryggen rett inntil toppunktet på Seterkollen er det god ustikt mot Sørkedalen i vest. Her er et sensommerlandskap med Sørkedalen kirke i motlys og rikelig med blådis. Her kan det bli fint med klar høstluft og høstfarger.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Sep 2012

Seterkollen ved Svartorseter: utsikt mot syd

Av Odd Tore Saugerud |

Seterkollen 361 heter kjentmannsposten 2012-14. I håndboken er illustrasjonsbildet prydet med halvparten av et elggevir. Det fant vi ikke, men vi traff på én stor hare og to elger ved og på kollen. Den ene elgen var en totagger. Vi hadde øyenkontakt på tolv meters hold gjennom glisne grener, men da jeg fjernet objektivdekslet ble det ett øye for mye for den, og den forsvant. Utsikt fra kollen er det også, om man tar seg en runde. Her mot syd med Tryvannstårnet og Oslofjorden.

05 Sep 2012

Farverik og fredsommelig

Av Kjersti von Krogh |

De vakre farvene tilsier at dette er en hann-øyenstikker, og kanskje er det en såkalt mosaikkøyenstikker? Den lot seg i alle fall beundre på Heksebergfjellet!

05 Sep 2012

Vid utsikt fra attpåklatten i Romeriksåsene

Av Kjersti von Krogh

Vardåsen er høyeste punktet på denne ryggen som også kalles Heksebergfjellet, og som ligger midt på Romerikssletta. Det gror igjen rundt toppen, men utsikten nordover Akershus-bygdene var i dag upåklagelig. I bakgrunnen ruver Mistberget (663 moh.) som ligger mellom Eidsvoll og Hurdal.