Bruløkka bader i sensommersol

Bilde nr. 10887 viser omtrent samme motiv som dette, men med rimfrost og tendenser til tåke. På denne sene augustdagen var tanken på kommende høst og vinter fjern, solen varmet nesten for godt i oppoverbakkene på Kongeveien. Selv om det var en vanlig mandag utenfor ferien, var det folk på hyttene her, folk som nøt solen med sommerlig påkledning. Ble dette årets siste sommerdag?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Aug 2012

Solstråle gjennom setet til en gammel høyrive

Av Odd Tore Saugerud

Enkelte ganger overmannes det saklige i denne fotografen, og lysspill og linjer overtar. Muligheten i et skyggemønster med huller i på bakken måtte bare utforskes med lavt froskeperspektiv og vid vidvinkel. Dette ble resultatet.

27 Aug 2012

Frøshaug: et lite landbruksteknisk museum

Av Odd Tore Saugerud

Gårdsdriften på Frøshaug er forlengst slutt, men en slåmaskin og en høyrive, begge for hestedrift, står til utstilling og som minne langs Kongeveien. Det er litt rart å tenke på at jeg kjørte en tilsvarende slåmaskin så sent som i 1965, men da med en parafindrevet Gråtass som trekkraft i stedet for hest.

27 Aug 2012

Frøshaug: enda en velholdt plass langs Kongeveien

Av Odd Tore Saugerud

Frøshaug ligger tett inntil veien, men er godt skjermet av en stor kastanje og en like stor lønn. Knutepunkt for skiløyper mellom Djupedalen og Lommedalen, og fra Kleivstua til Langebru og videre til Lommedalen. Bortsett fra rødmerking og veivisere var det ikke mye som minnet om snø og ski denne varme og solfylte dagen sent i august.