Hvor lenge?

Langs bredden av Trehørningen og Trehørningsrumpa er det tydelige tegn på at det bor bever her. Falne trær i fleng, en beverhytte - og et plask fra dyret selv da fotografen padlet forbi. Dette treet står fremdeles, og kanskje forblir det vertikalt, siden stammen er kilt fast mellom andre trær høyere opp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Aug 2012

Vått over og under

Av Nina Didriksen |

Vi benyttet mandagen til en padletur med farkosten Dolly på Trehørningen. Det eneste tegn til annet liv var et vak. Her har vi tatt en pause på odden mellom de to nordlige armene i dette fine vannet.

05 Aug 2012

Vardåsen i Østmarka: en godt gjemt sti mot toppen

Av Odd Tore Saugerud

I 1992 må det nylig ha vært flatehogst rundt toppen på Vardåsen, siden den beskrives som en av Østmarkas fineste utsiktstopper. Nå har det vokst opp tette kratt av gran og bjørk rundt toppen, og dette, koblet med skrenter, gjør det nokså trøblete å komme seg opp til toppen. Men på en gammel og godt gjemt sti går det uten problemer. For de som måtte ha lyst til å prøve, starter den mot høyre som en forlengelse av granstranglene som ligger diagonalt over traktorveien.

05 Aug 2012

Vardåsen i Østmarka: ruin på sydøstre topp

Av Odd Tore Saugerud

På sydøstre topp på Vardåsen i Østmarka er det også noe som kan se ut som restene av en tømmerhytte, Mesteparten har blitt til ved, og restene utgjør morkne sitteplasser på en slags rasteplass. Utsikten herfra er typisk for utsikten i retning øst.