Askekaller langs Kirkeveien

I Askers kommunevåpen er det tre såkalte askekaller. I kommunen ble askene i tidligere tider beskåret temmelig hardt fordi man benyttet avkappede kvister som dyrefor. Kun stammene ble da stående igjen. Bildet er tatt på sykkeltraseen mellom Asker og Jansløkka skole. Vi ser litt av Asker kirke til høyre på bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Jun 2012

Asker stasjon

Av Erik Unneberg

Asker togstasjon er den femte største i landet målt i passasjertrafikk, og er et fint utgangspunkt for å komme seg inn i Marka. Bussterminalen er også plassert her. Det går sykkeltraseer både nordover mot for eksempel Semsvannet i Vestmarka og sydover mot Kjekstadmarka.

19 Jun 2012

Sommeridyll ved Langvann

Av Odd Tore Saugerud

Langvann er et typisk Østmarks-vann med bratte strender og til dels stup rett i vannet. Ikke det mest trafikkerte stedet en sommerdag, men idyllisk er det i solen med bålplass og bademuligheter.

19 Jun 2012

Flyttblokk ved Sør-Elvåga

Av Odd Tore Saugerud

I Østmarka er det mange store flyttblokker. Nuggerudsteinen er kanskje den best kjente. Denne blokken ved vestsiden av Sør-Elvåga ligger mer gjemt, men står ikke tilbake for Nuggerudsteinen i størrelse. Ola Dilt-post 2012, bra rasteplass med utsikt mot Sør-Elvåga litt syd for steinen.