Bleiktjern – enda en vernet idyll

Fra Lomtjern renner vannet til Bleiktjern, som har mange likhetstrekk med Lomtjern, men er om lag dobbelt så stort. Her var det både hekkende kanadagås og stokkand, folk som koste seg langs vannet, og naturligvis stort kvekkisorkester. Rødmerket skiløype fra Lusevasan går over vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Apr 2012

Noen synger, andre elsker

Av Odd Tore Saugerud |

Frosk som parrer seg har vært mangelvare hittil i vår. Paddene har dominert fullstendig. Her i Lomtjern var det to frosker som så ut til å ha funnet hverandre og hvor den øverste gjorde alle de riktige bevegelsene. Men så kom den tredje, og så viste det seg at de var alle hanner.

29 Apr 2012

Utløpet av Lomtjern

Av Odd Tore Saugerud

Utløpet fra Lomtjern renner mot nord, men bøyer så av og renner inn i Bleiktjern. Også i Lomtjern var det kor av kvekkiser, hvor padder med lyse kvekk dominerte klart over de få froskene med mørkere lyd. På bildet svømmer en av paddene mot speilingen av solen.

29 Apr 2012

Fluefiske i Lomtjern

Av Odd Tore Saugerud |

Den som har skarpe øyne og god skjerm, ser kanskje fiskeren på tangen i høyre side av vannet på bilde nr. 16449. Her er stilstudie av ham. Det ble nok bare kastetrening denne dagen, men da han og kameraten hadde pakket sammen og tok seg en matbit, begynte det å vake småpinner rett utenfor der de satt.