Kermit på plass i Plassedammen

Froskene kvekket av full hals i sivbeltet på Plassedammen i dag. Her er det en som soler seg litt innimellom andre aktiviteter disse amfibiene bedriver nå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Apr 2012

Ikke bare TV-tårn på Røverkollen

Av Odd Tore Saugerud

TV-tårnet på Røverkollen er synlig i vid omkrets og er vel kjent av alle Mdb-brukere. Men det er også et mindre (kjøle?)tårn litt lenger nord, og dette har en tilgjengelig utsiktsplattform med god utsikt. I tillegg er det et eksosrør fra nødaggregatet med oransje forlenger. Utsiktplattformen anbefales.

28 Apr 2012

Bamsetjern ved Røverkollen

Av Odd Tore Saugerud

Bamsetjern er et lite og idyllisk skogsvann som ligger rett øst for Røverkollen. Etter turen til Dælivann i går var det forventet kvekkiskonsert også her. Men her hersket den store tystnaden, og det var heller ikke vanninsekter eller annet liv i det uventet klare vannet. Nesten som Nepptjern, men blåveis langs bredden tyder ikke på ekstremt surt miljø.

27 Apr 2012

Skapt for hverandre

Av Odd Tore Saugerud |

Endelig et par som har funnet hverandre ved Dælivann, og er klare for et bånd av egg og en sky av melke. Men det var ikke for fotografen, så de dro på tandemsvøm over mot motsatt bredd. Det var bare et fåtall hunner (store og svulmende) i forhold til mengden av hanner (mindre). Stinne av hormoner gikk hannene til aksjon mot hunner som allerede hadde funnet den rette eller mot andre hanner, med mye kav og plask som resultat.