En flott badeplass

I solskinnet ved Nøklevann i dag var det fristende å drømme seg til sommer og badesesong. Isen på vannet var også i ferd med å gå, men en isnende vind minnet om at det egentlig fortsatt er tidlig vår. På motsatt bredd omtrent midt i bildet ligger restene etter plassen Bremsrud.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Mar 2012

Skiføre fra Damtjern

Av Erik Unneberg

Fra veien syd for Damtjern holder skiføret fortsatt. Det var ganske skarpt føre her i dag.

31 Mar 2012

Påsketur på Spålsveien

Av Erik Unneberg |

Flotte vårforhold på Spålsveien i dag. Det var sammenhengende skiføre på veien helt fra løypekrysset nordøst for Storflåtan.

31 Mar 2012

Vindflomyrene

Av Thore Knudsen |

Vindflomyrene er et 3500 dekar stort naturreservat på grensa mellom Hurdal og Østre Toten. En skitur inn til og over disse myrene kan være en flott våropplevelse når det, sånn som nå, er skareføre. Fra parkeringsplassen ved Nordenga og inn til myrene er det ca. 9 km. Løypa som går inn til Store Svartungen er nå kjørt med scooter videre til Aurtjenn. Scootersporet svinger der sørover langs Hølbekkvegen. I stedet for å gå inn der, fortsett rett fram langs tjernet (følg skogsbilvegen). Det er ikke preparert spor der, men slik været er nå, bærer skaren godt. Fortsett vegen videre vestover fra tjernet noen hundre meter, og en har Vindflomyrene på høyre hånd. Deler av myrene er nå bare, men følger en skogkantene, er det mer enn nok med snø. Med været som er spådd de nærmeste dagene, er det ikke fare for at en skal trå gjennom skaren. Rett etter at en har passert Aurtjenn, ser en skilt for Totenåsstien. Det er en sommersti som går fra Totenvika ved Mjøsa og til Lygna, merket av Den Norske Turistforening. Ved Vindflomyrene går stien forbi Einahytta, som står åpen og til bruk for allmennheten.