Vann og snø/is stenger turen videre oppover Asdøljuvet

Historien sier at vannføringen i skikkelig vårflom var slik at is og vann gjerne flyttet på bruene lenger ned i dalen. Selv med dagens vannføring er likevel dalbunnen fylt med stritt vann, og sidene er snø- og isdekte. Turen videre oppover Asdøljuvet ble for risikabel og må nok fortsatt vente noen uker.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Mar 2012

Høgfossen er nesten isfri

Av Odd Tore Saugerud

Mesteparten av isen i Høgfossen har forsvunnet, bare noen gjenstridige vannskulpturerte flak henger igjen. Vannføringen er større enn sommervannføring, men det er langt igjen til stor flomvannføring slik som bilde nr. 14761 viser.

27 Mar 2012

Bare formiddagssol

Av Odd Tore Saugerud

Varmerekord for mars på 21,5 °C i Oslo i dag. Hadde hetebølgen også funnet veien ned i Asdøljuvet? Det startet med blåveisbakke, men gikk tidlig over til 25 cm dyp kornsnø med skare der sola fortsatt ikke når ned i dalbunnen. I dalsvingen rett før Høgfossen er det litt formiddagssol, men allerede kl. 1307 (sommertid) sier sola farvel.

24 Mar 2012

Fine forhold rundt Mikkelsbonn

Av Aina Grymyr

Denne lørdagen kunne vi gå rundt hele Svartvann, og forholdene var overraskende bra. Bildet er tatt på myra mellom Ormekollen og Svartvann, og den bar fortsatt skiløyperne fint.