SolSKInnsrast ved Grønland

Førpåskevær og føre i Vestmarka igår, så da måtte vi prøve de fleste løypene som var kjørt opp siste uken. Vi gikk inn til Grønland, som var stengt for sesongen. Her tok vi en liten solskinnsrast, og nøt solen som stekte fra blå himmel uten en sky. Fikk høre at det ikke var anbefalt å gå videre på ski til Mikkelsbonn, så vi snudde og fulgte hovedløypen isteden. Gjengen som var på tur, er fra Friluftsklubben i Oslo og ønsket en siste felles skidag i Marka. Mer informasjon om Friluftsklubben finnes på www.friluftsklubben.no og det er plass til nye turvenner.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Mar 2012

Fortsatt bra føre fra Vestmarksetra

Av Aina Grymyr |

Friluftsklubben i Oslo på SOLSKInnstur i Vestmarka på lørdag. Føret var overraskende bra, her er vi like etter turstart fra Vestmarksetra. Vi gikk både i løyper innom Grønland og Mikkelsbonn, men også utenfor løyper for å finne en kjentmannspost nord for Stovivollen. Der holdt snøen overraskende bra, og vi kunne gå utenfor spor uten at skiene skar gjennom. Så føret her holder nok frem til påske (får vi håpe).

24 Mar 2012

Snøen forsvinner

Av Ivar Gilså

I sydhellingene begynner solen virkelig å tære på snøen, noen steder har den forsvunnet helt. I mer skyggefulle og nordvendte områder kommer det fortsatt til å være farbart på ski i flere uker for den spesielt interesserte. Dette er fra vendesløyfen bak speiderhytten Grønland, der solen får godt tak.

24 Mar 2012

Vår på Mikkelsbonn

Av Ivar Gilså

Våren kom tidlig i år, så også på Mikkelsbonn. Søndag 25. mars blir siste åpningsdag denne sesongen, en sesong på snaut tre måneder. Bilde nr. 15452, tatt fra samme sted, viser forholdene tidlig i sesongen. Ikke så ulik snømengde, men ganske ulik stemning!