Nattens istapper

Migaren har fått navnet sitt etter der den springer ut av ei trang kløft i stupet mot Steinsfjorden og ca. 40 høydemeter nesten loddrett nedover. Bildet viser kløfta og den øverste delen av fossefallet. Etter en kald natt hadde utallige istapper dannet seg i spruten fra fossen. Nå tok sola tak, og de kom hoppende nedover bitevis.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

20 Mar 2012

Migaren springer!

Av Odd Tore Saugerud

Når Migaren har sprengt vinterens ispanser og springer, da har våren kommet til Ringerike. I vår familie var det tradisjon å sjekke dette og om det var utsprungne blåveis i området etter at påsken var overstått på Hardangervidda. Og oftest var det vår da! Årets utgave er tidlig og ganske beskjeden i størrelsen.

19 Mar 2012

Værhardt på toppen

Av Erik Unneberg

Oppe på Linken blåste det friskt i dag, og slik vi ser på bildet, så er trærne her oppe utsatt for værmessige påkjenninger. Bildet er tatt mot sørvest. Vi ser Randsfjorden i bakgrunnen.

19 Mar 2012

Ettermiddagstur til Linken

Av Erik Unneberg

Det var i ferd med å skye til da vi nådde et av utsiktspunktene på Linken, men det var likevel god oversikt mot vest fra ca. 720 moh. I bakgrunnen til høyre i bildet har vi Vikerfjell.