Vær forsiktig

Dette må være en av Markas smaleste løyper! Fra Delebekkløypa tar vi den scooterkjørte "puttisløypa" ned over Glotjernene mot Gørja. Skiløperen på bildet er på vei inn et parti der det er bare en drøy meter eller to bredt, med fjellvegg på den ene siden og en råbratt skrent ned på den andre siden. I dag var det fem varmegrader og fuktig snø, som var lett å styre i.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Feb 2012

Hvem har vikeplikt?

Av Nina Didriksen

Over Øyungen har løypesystemet nesten slått knute på seg og skaper små utfordringer for møtende skiløpere. Det har heldigvis gått bra hver gang vi har møtt noen, men hvis begge pukker på sin rett kan det gjøre vondt.

22 Feb 2012

Isbro

Av Nina Didriksen

Det ser nesten ut som om vårløsingen er i gang i bekken nedenfor Helgeren dam. Den fine isbroen er sikkert borte hvis mildværet fortsetter. I dag var det fem plussgrader og realt klisterføre her inne i Marka.

21 Feb 2012

En sjelden flygende gjest

Av Odd Tore Saugerud

I urtiden da vi bodde ved Tyrifjorden gikk det gjetord om ørnene som holdt til i stupene mot Steinsfjorden. I dag kom det plutselig noe stort flygende over stupet, men det var «bare» en hangglider. Likevel sjelden nok vinterstid med lite termikk og så langt fra rampen på Kronprinsens utsikt. Målet for dagens tur var Migaren i vinterdrakt. Her er den. Kanskje ikke helt etter forventningene, fargen tyder i alle fall på at påstanden om at dette er det beste drikkevannet i området er nokså lokalpatriotisk. Det blir spennende å se om og når den springer til våren.