En sjelden flygende gjest

I urtiden da vi bodde ved Tyrifjorden gikk det gjetord om ørnene som holdt til i stupene mot Steinsfjorden. I dag kom det plutselig noe stort flygende over stupet, men det var «bare» en hangglider. Likevel sjelden nok vinterstid med lite termikk og så langt fra rampen på Kronprinsens utsikt. Målet for dagens tur var Migaren i vinterdrakt. Her er den. Kanskje ikke helt etter forventningene, fargen tyder i alle fall på at påstanden om at dette er det beste drikkevannet i området er nokså lokalpatriotisk. Det blir spennende å se om og når den springer til våren.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Feb 2012

Storurda og Steinsfjorden mot Kroksund

Av Odd Tore Saugerud

Storurda langs Skardveien ser idyllisk ut med snødekke, men er nærmest ufremkommelig sommer som vinter. Utsikten herfra går fra Steinsfjorden til Kroksund og videre over Tyrifjorden. På originalen til dette bildet kan man også ane Gausta i horisonten.

21 Feb 2012

Et vindblåst landskap

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra den gamle Skardveien over nordre del av Steinsfjorden er upåklagelig også vinterstid. Den sterke vinden i det siste hadde laget et interessant mønster av fonner og blank is på fjorden, og jordene på Elviktangen var bare. I bakgrunnen skimtes bl.a. Norefjell og Vassfarfjella.

21 Feb 2012

Ispilker i vårsol

Av Odd Tore Saugerud |

Scooterløypa Kleivstua-Gyrihaugen over Skardtjern er en gammel kjenning som hadde sine utfordringer. I dag var den nypreppet, men ingen trafikk. På isen var det likevel folk i sola. En ispilker boret en imponerende mengde hull og nøt deretter sola.