Smalstrømmen går friskt allerede

Utvidelsen av Hakkloelva kalles Smalstrømmen der den renner friskt gjennom juvet mellom Hakkloa og Bjørnsjøen. Noen få dager midtveis i februar har vært nok til å sette fart på vannføringen og minner litt om at det går mot vår.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Feb 2012

Tidlig åpning av Myrtjern

Av Kjersti von Krogh

Myrtjern (339 moh.) ligger sør for Helgeren. Det er vanlig med åpen råk her gjennom vinteren, men litt over midtveis i februar i år har tjernet åpnet seg tidligere enn vanlig.

19 Feb 2012

Stor søndagsutfart fra Movann stasjon

Av Kjersti von Krogh

Etter en lørdag med tåke og regn i Oslo-gryta, kom søndagen med sol og blå himmel. Og glade skiløpere lot seg ikke be to ganger, og det var stor utfart fra blant annet Movann stasjon.

19 Feb 2012

Utsikt fra Tjæregrashøgda

Av Ivar Gilså

Fra utkikkspunktet i løypa rett nedenfor toppen av Tjæregrashøgda har man en flott utsikt til store deler av Bærum kommune. Det skulle egentlig bare mangle, når man befinner seg like ved Bærumsmarkas høyeste punkt på 485 moh.(utkikkspunktet i løypen ligger ca. 40 meter lavere i terrenget). En liten kuriositet er at vi her har samlet alle fire alpinanlegg i Bærum og Asker på ett og samme bilde; lengst til venstre Kolsåsbakken, midt i bildet Kirkerudbakken, og lengst til høyre Krydsbybakken i Lommedalen. Vardåsen skisenter i Asker kan skimtes over og til høyre for Kirkerud. I forgrunnen ligger Burudvann.