Vinterkveld på Grefsenkollen restaurant

Sportsstuen på toppen av Grefsenåsen ble bygget i 1926 av Ringnes Bryggeri, og gitt i gave til Oslo kommune under forutsetning av at bryggeriet skulle ha enerett på leveranser av øl til stedet. Grefsenkollen var en populær markastue i mange tiår, og hadde sin storhetstid på 60-tallet med store mengder av besøkende markabrukere: turgåere, langrennsløpere, skihoppere og ikke minst akere. I de senere tiår har aktiviteten vært lavere, noe som kan skyldes både at færre bruker akebakken, og at det ikke går preparerte skiløyper direkte forbi her oppe på toppen. Siden 2008 har imidlertid stedet fått sin renessanse, med nye eiere og nennsom oppussing av lokalene. Nå tilbys kafévarer og lunsjretter tirsdag til søndag, mens stedet på kveldstid tirsdag til lørdag huser en av Oslos absolutt beste restauranter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

17 Feb 2012

Oslo sentrum sett fra Grefsenkollen

Av Ivar Gilså

Utsikten fra Grefsenkollen (379 moh.) er blant de aller beste i Oslo, med et rundskue mot nord, vest og syd - fra langt inn i Maridalen og helt til Bjørvika. Dette bildet er tatt med teleobjektiv og viser i forgrunnen Oslo sentrum med blant annet Akershus slott (lengst ut til venstre) og Oslo rådhus. Det lysende spiret litt lenger mot høyre er det nye utkikkstårnet på Tjuvholmen, som åpner for publikum høsten 2012. Lenger bak kan vi se Nesoddtangen, og lengst vekk Askerlandet.

12 Feb 2012

Det snør ikke spor...

Av Ivar Gilså

...og ikke skøytespor heller. En velpreparert skøyteløype 330 fra Furuholmen mot Damvann.

12 Feb 2012

Puddersnø på Gupu

Av Ivar Gilså

Utsikt sørover fra den lille haugen på tunet ved Gupu gård. En av vinterens aller flotteste dager, med knallsol, mild luft og 15-20 cm puddersnø utenfor løypene.