Knirkesne og gode spor

Jeg hadde gått fra Roa stasjon og kommet fra løypen som vises i nedre høyre bildekant da jeg var nesten fremme ved Kalvsjø, dit løypen som går innover i bildet går. Men jeg gikk - etter en pause i solskinnet - motsatt vei med Jonsrud og Stormyra som nye delmål. Føret var supert, med knirkesne og gode spor. VR40 og LF6 under ski med fin slip sikret godt feste og super glid. Gården vi ser midt i bildet, er Kalvsjøhagan.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Feb 2012

Mellom snøtunge graner

Av Thore Knudsen

Like før løypa Siridalsvegen – Aklangen når Vestre Morttjennet, svinger løypa – og selvsagt skiløperne – seg elegant mellom store graner.

13 Feb 2012

Løypekryss Nordre Morttjennet

Av Thore Knudsen

Løypekrysset ved Nordre Morttjennet sett mot nord. Løype 784 fra Vesle Byua kommer der fotografen står. Mot venstre svinger en kort løypestubb på 600 meter over til løype 976 Holtjennet – Aklangen, mot høyre går løype 785 til Almelihaugen. Løypekrysset er uten vegvisere.

12 Feb 2012

Migartjern i motlys

Av Erik Unneberg

Etter at en god del av av morgenens kuldegrader forsvant, ble det svært behagelig i solen. Tidlig på ettermiddagen ble det en liten pause i nordenden av Migartjern før oppstigningen til Gyrihaugen kunne begynne. Legg merke til elgsporene i løypa. Hele traseen fra Skardtjern til Gyrihaugen bar preg av at skogens konge har brukt løypa som transportvei.