Solbadende åser

Julestemningen stod vel ikke akkurat i taket da blikket og kameralinsen ble rettet mot nordøst fra toppen av Kolsåsbakken. Andre søndag i advent til tross: En solfull ettermiddag uten antydning til snø på åsene ga assosiasjoner heller til høst enn vinter. Vi ser fra venstre Tryvannshøgda med tårnet, videre mot høyre Voksenåsen. Holmenkollbakken ligger rett utenfor bildets høyre kant. Åsen i forgrunnen til høyre er Gardlaushøgda.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Des 2011

Ganske bart i bakken

Av Erik Unneberg

Jorden var frosset til i Kolsåsbakken i dag, men bare en liten del av den var dekket med kunstsne. I bakgrunnen ser vi Steinshøgda og at solen skinner på åsene i Bærumsmarka og Krokskogen. Bebyggelsen på Helset er også synlig til venstre på bildet. Bakerst til høyre har vi Holmenkollåsen og Tryvannsåsen.

04 Des 2011

Sol i Lommedalen

Av Erik Unneberg

Andre søndag i advent hadde jeg fint utsyn mot Lommedalen fra Kolsås skisenter. Solstrålene slapp til på østsiden av dalen, mens den vestre delen lå i skyggen. På bildet ser vi blant annet Lommedalen kirke til venstre, mens vi har Bærum golfklubb i midten. Øverst, litt til høyre for midten, aner vi demningen ved Aurevann. Og Krokskogens åser danner bakgrunnen.

04 Des 2011

Grønn desember ved Ringerikstjern

Av Line Mork |

Ved nordvest-enden av Ringerikstjern er bakken mellom de høyreiste, rette trærne kledd med den mykeste mose. Her går det fristende stier for både to- og firebente. Damen på bildet er på vei ned en sti som er et godt alternativ til blåstien ned mot veien ved Søndre Ringerike.