Vardåsen 348 moh.

Vardåsen har nok vært et flott sted for varde i eldre tider, men man vet ikke hvor mange ganger det har lyst herfra. Da det var varderegistrering i 1767 ble det om Vardåsen skrevet at den var "af Skovvarme gandske forbrændt". Men utsikten mot fjorden og Nesoddlandet er vakker, og her var det kjentmannspost i 1994-96.

Vardåsen 348 moh.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Nov 2011

170 meter rett til værs i populært klatreområde

Av Kjersti von Krogh

Også endel klyving og klatring for turgåere uten tau og sikring opp fra bygda ved Dikemark til populære Vardåsen turområde. Her er det vid utsikt ut fjorden til Drøbak og til Asker-bygdene, Vardåstjernet og nakne, bratte sva av vakker lyserød granitt. Et sted som skapt for lang, god rast!

08 Nov 2011

Svabergene over Blåfjell

Av Kjersti von Krogh

Rett nordvest for Blåfjellhytta ligger et stort svaberg som har gitt navnet til Blåfjell. Her er det såpass bratt at jordsmonnet ikke fester seg og blir sopt bort med vann og vind.

08 Nov 2011

Kjært barn har mange navn

Av Kjersti von Krogh

I Røyken ligger Svartvannseggen, populært kalt Røykens "Besseggen". Den snor seg nordover fra jernbanelinjen i Røyken og til 323 moh., i dag en stigning fra tåken i Røyken og opp i nydelig vær. Bare de høyeste topper var synlige, og helt i synsranden kan vi se Jonsknutens karakteristiske profil med masten.