Bygdeborg nummer 1 - den navnløse

Denne bygdeborgen ligger over øststupene på Kolsås, på bildet omtrent midt mellom TV-masta og venstre bilderand. Den er merket på kulturutgaven av o-kartet Kolsås 1:10 000 utgaven fra 1979, men ikke på dagens o-kart. Restene er vanskelige å finne.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Okt 2011

Bygdeborg nummer 2 - Gråmagan

Av Odd Tore Saugerud

Den mest kjente og beste bevarte av bygdeborgene på Kolsås. Som bildet viser var det bra med folk der oppe på en helt vanlig torsdag formiddag utenom feriene.

20 Okt 2011

Bygdeborg nummer 3 - Tjuvenborgen

Av Odd Tore Saugerud

Tjuvenborgen er ikke høy, men har et rundstup som nesten omringer den. Fortsatt spor etter murer. Kollen skal ha navn etter Ole Høiland som på 1830-tallet røvet Norges Bank for 64.000 spesiedaler.

20 Okt 2011

Bygdeborgene på Kolsås

Av Odd Tore Saugerud

På Kolsås er det rester etter fire bygdeborger. Tre av disse er synlig på dette bildet: Nummer 3 –Tjuvenborgen - ligger på kollen helt til høyre. Så følger Nordre Kolsås, uten bygdeborg. Stupområdet litt til venstre for midten av bildet er nummer 2 - Gråmagan. Videre følger øststupene på Søndre Kolsås, hvor nummer 1 (navnløs) ligger til høyre for TV-masta. Nummer 4 – Kløverkollen - ligger på vestsiden av Kolsåsmassivet på kollen med samme navn (også kalt Kløvkollen eller Lille Kolsås), som kan sees på bilde nr. 13715.