Grått og vått

Langvann viste seg fra sin våteste side i formiddag, da vi stoppet på vårt vanlige utsiktspunkt i sørenden av vannet. Det innbød hverken til badeliv (se bilde nr. 11974), padling (se bilde nr. 14254) eller mer vinterlige aktiviteter (se bilde nr. 7920) i dag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2011

Vi Vil Vinne

Av Erik Unneberg |

Omtrent seks kilometer syd for Sundvollen, like sydøst for Utøya) finner vi denne skriften på Ringeriksveien (Fv 155). Bakgrunnen må vi tilbake til 1941 for å finne, da oslomennene Egil Breen, Frans Aubert (skutt av tyskerne i 1945) og Henrik Aubert malte dette slagordet i veien. Det ble foreviget av Carl Dihle før tyskerne fjernet det. ”Vi vil vinne” ble fort et viktig kamprop for den norske motstandsbevegelsen i propagandakrigen mot okkupasjonsmakten. Bildet skulle senere vise seg å bli udødelig. Filmen ble smuglet til Stockholm og derfra til London, og bildet ble et av motivene på en norsk frimerkeserie som først ble utgitt i England (1943) og senere i Norge i mai 1945. Frimerket, som ble utgitt i 22,3 millioner eksemplarer, er innfelt i bildet. I juni 2001 – seksti år etter at slagordet ble laget – ble skriften igjen malt på veien etter initiativ fra Hole kommune. Etter dette har veien blitt restaurert, men dette minnesmerket har da blitt frisket opp. (Kilde: Trygve Ellingsen)

10 Sep 2011

Ved Manntjern

Av Erik Unneberg

Som ventet var det langt fra folksomt ved Manntjern i dag. Tjernet ligger like ved skogsbilveien mellom Stryken og Store Sandungen, men de fleste sykler forbi uten å benytte seg av de fine rasteplassene ved tjernet.

10 Sep 2011

Høstdag ved Gjerdingen

Av Erik Unneberg

Det var flott å sykle gjennom Nordmarka i dag. Et av høydepunktene var den fine utsikten fra nordsiden av Gjerdingen. Midt i bildet ser vi Hollendertangen der høstfargene har begynt å gjøre seg gjeldende. Til venstre for denne skimtes Gjerdingdammen. Det var ikke like god sikt herfra i vinter da bilde nr. 13254 ble tatt.