Toms sommerjobb

Tom Stensaker er mest kjent som milsluker på ski, men i sommer har han hatt sommerjobb på Vangen sportsstue. Hytta er fornyet og det blir "nyåpning" i slutten av september. Denne fredagen malte Tom murvegg ute. Hvor mange meter han har malt, har han imidlertid ikke telt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Aug 2011

Et dødt landemerke

Av Odd Tore Saugerud

På vei mot storfurua på Småflaka fra vest er det denne døde kjempen som fanger oppmerksomheten. Litt slankere, og død for ikke så lenge siden står den på en liten kolle om lag 40 meter syd for storfurua. En OK rasteplass med utsikt, men i dag også utallige flyvemaur.

30 Okt 2005

Rentvannsreservoaret høsten 2005: En skogsidyll

Av Odd Tore Saugerud

Slik så dammen (ca. 400 meter vest for Toresplassen) ut en tåkefylt dag i 2005 fra omtrent samme ståsted som bilde nr. 14597. Sigurd Berg kunne fortelle at det var et stort arbeid med dette reservoaret: utgraving av dam, støping av betongdemning og graving av grøft med rørledning, det meste med håndmakt. Men arbeidskrafta på skauen var billig den gangen, sa Sigurd. Han tidfestet ikke anlegget, men det kan ha vært omtrent samtidig med at Svenskestien ble anlagt.

21 Aug 2011

Demningen i 2011

Av Odd Tore Saugerud

Mosegrodd er demingen (ca. 400 meter vest for Toresplassen) fortsatt, og nå mye lettere å finne. Men den fine stemningen er vekk, rotet blir for påtrengende. Det skal bli spennende å følge utviklingen i fremtiden. Blir det skogsplanting, kratt av løvtrær som må fjernes, og tynningshogst, eller får dette området utvikle seg naturlig?