Ytterst på Jonsetangen

Fra 1903 er dette bildet og husene står ennå, i dag fritidsbolig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - historiske bilder

01 Apr 1925

Skiturister på Elgstøa på 1920-tallet

Av Ukjent

Dette bildet fra 1920-tallet er skannet inn fra heftet "Elgstøen", som er forfattet av Bjørn M. Elgstøen. Her ser vi at Elgstøen var et populært sted å søke seg inn mot for såkalte "skiturister". Det er en av disse som har tatt bildet. Det var ganske vanlig at ski-interesserte folk fra hovedstaden tok toget til Grua for så å gå på ski hjem. Mange la veien over Gjerdingen og Elgstøa.

03 Mar 1933

Med fly for å se femmila - i 1933!

Av Wiggo Widerøe

Dette bildet er skannet inn fra heftet "Elgstøen", som er forfattet av Bjørn M. Elgstøen. I heftet kan vi lese at bildet er tatt av flyveteranen Wiggo Widerøe, som stadig tok seg turer inn i Nordmarka. Han startet senere flyselskapet med samme navn. Hans far var venn med Magnus Elgstøen (f. 1863), og var en trofast gjest på Elgstøa. Wiggo landet oftet på isen på de større nordmarksvannene. Flyet, som er av typen De Havilland DH 60 Moth, står her på Gjerdingen etter at Wiggo hadde fløyet Magnus Elgstøens sønn, Trygve Elgstøen (1906-1982) tur-retur Bjørnsjøen for å se den spennende femmila i Holmenkollen en marsdag i 1933. Løypa gikk den gangen via Kikut, og det var nok der de tok oppstilling for å se. Trygve Elgstøen, som var bror til den kjente skiløperen (Ole) Asbjørn Elgstøen (1900-1926), står som nummer to fra venstre med sixpence og lys skidress.

01 Jul 1923

Kaffefest på Elgstøa, 1920-tallet

Av Ukjent

Karen Elgstøen (f. 1871) inviterte hver sommer til kaffefest på Elgstøen. Det kom da folk fra Nordmarka, Lunner og Jevnaker. Flere av gjestene hadde med seg musikkinstrumenter, slik vi ser på dette bildet som er tatt tidlig på 1920-tallet. Det er skannet inn fra heftet "Elgstøen", som er forfattet av Bjørn M. Elgstøen.