Opp bakken mot Øverland

Øverland er et fint utgangspunkt for turer innover i Bærumsmarka. Det er både bussholdeplass og parkeringsplass der, men det går også fint å kommee seg dit på sykkel. Til Øverland går det gang-/sykkelveier og turstier som er fine å sykle på, fra flere steder i Bærum. Her ser vi to syklister som har kun noen titalls meter igjen før de er ved Øverland. Veien de sykler parallelt med, er Gamle Ringeriksvei.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Jul 2011

Lavvann

Av Odd Tore Saugerud

Selv med sommerens nedbørsmengder er det langt opp til nedkant av damluka, og det er lavvann i Holmevann. Utløpet har også begynt å gro igjen, men det er fortsatt svaberg med fine badeplasser lenger vest i vannet. Verdt å prøve en solvarm dag!

28 Jul 2011

En åpen demning

Av Odd Tore Saugerud

Holmevassbekken renner ned i Isielva, og var derfor driftsvann for Bjørum sag. For å utnytte vannet bedre ble det derfor laget en steindemning med luke i østenenden av vannet, kalt "Niskinndemningen". Nå er saga nedlagt, og damluka er trukket opp.

27 Jul 2011

Sørøstre Tretjern

Av Odd Tore Saugerud

Tretjerna finnes flere steder i Østmarka. Disse ligger i en myrstrekning nord for Vidvangsåsen, og er ganske idylliske både sommer og vinter. Her er det høysommer med innslag av rød mose ispedd soldogg.