Dagen gryr ved Nordre Heggelivann

Kun 10 grader i skyggen og nattetåka ligger ennå over vannet, men må snart gi tapt for sola. Snart bærer det utfor mot Sørkedalen, og det er deilig å suse nedover bakkene som så ofte må sykles opp.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

18 Jul 2011

Kloppa mellom Øvre og Midtre Fløyta

Av Odd Tore Saugerud

Her tok vårflommen kloppa, men ivrige frivillige i DNT snekret ny klopp i sommer. Tidligere var det også en klopp litt lenger ned ved Svafoss, men den ble tatt i en tidligere flom. Tydelige stier på begge bredder viser at elva kan vades her, men med glatte svaberg og stri strøm er det risikalbelt ved dagens vannføring.

18 Jul 2011

Engmarihånd

Av Odd Tore Saugerud |

På en liten myrhals ved Fløyta i Vestmarka blomstrer det orkideer med litt annerledes utseende. Etter en kvelds søk i bøker og på Internett kom jeg frem til at det sannsynligvis er en av ca. 25 underarter av engmarihånd med runde prikker mot bladspissene: kraftig, kjøttfull, ikke dypt fliket underleppe, typiske tegninger på underleppen, næringsrik og kalkholdig myr. Ikke vanlig, rødlistevurdert i 2006 fordi bestandene i Sør-Norge er raskt avtagende.

18 Jul 2011

Hus med bruksanvisning

Av Odd Tore Saugerud

Det tredje huset på plassen har hatt en ganske klar hensikt. Men Atie har falt litt i staver over at nærmeste nabo er en utgravd og oppmurt brønn.