Her er det blå ekstra året rundt!

I Torsby i Värmland finner vi Nordens eneste skitunnel. Det er konstant -3 grader i tunnelen og i den 1.3 km lange løypa er det preppet både for klassisk og skøyting. I dag var det nesten ikke folk her og de som var her var fra Norge.

Edit

Eldre bilder i kategori: Diverse

28 Mai 2011

Sesongstart til Ringkollen

Av Line Mork |

Ingen trengsel, men godt oppmøte på det som ble sesongens første sykkelbuss til Ringkollen. God informasjon fra både Skiforeningen og busssjåføren underveis. Skiftende vær, sol da vi lempet syklene på hengeren og startet fra Ringkollen, men lett regn utpå dagen. ”Sånn er det bare”, det gjelder å pakke litt av hvert i sekken eller sykkelveska.

06 Feb 1940

Marka er for alle

Av Steffen Samuelsen

Følgende "plakat" er hentet fra boka "Oslomarka", gitt ut i 1940 av Oslomarka Friluftsråd. I 2011 kan det synes som disse oppfordringene om hensyn og flerbruk mer enn noensinne er på sin plass!

25 Okt 2010

Gaupen fra Skui

Av Erik Unneberg |

Denne unge hunngaupen ble drept i trafikken ved Rustan i Skuidalen i september 2008. Den ble senere stoppet ut, og ble i 2009 plassert i et glassmonter i Kommunegården i Sandvika. Men historien slutter ikke der, for det viste seg seg at gaupen hadde to døtre. De ble funnet to uker etter at moren ble drept, og var da helt utsultede. De veide bare 2,5 kilo. De ble fanget inn og overflyttet til dyreparken i Kristiansand. Der trives de bra og har vokst seg store. Det ryktes at de med tiden vil få selskap av en hanngaupe der nede på Sørlandet. Men de er altså født i Oslomarka.