Oppgangsagen på Kjerratmuseet

Denne sagen på Kjerratmuseet i Åsa ble bygget opp i perioden 2004-2007. Tidligere var sagdrift en viktig aktivitet i Åsa. Spesielt viktig var den for Peder Anker, som var avhengig av den da han i sin tid bygget kjerraten. Du kan lese mer om oppgangsagen på siden http://kjerraten.no/index.php?1=oppgangsag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Jun 2011

Da månen kom opp over Krokskogen

Av Erik Unneberg

Det var fortsatt gyldne solstråler som traff Krokskogens vestvegg idet månen viste seg frem om kvelden første pinsedag. Bildet er tatt fra en av oddene nord i Steinsfjorden.

12 Jun 2011

Kjerratmuseet i Åsa

Av Erik Unneberg

Kjerratmuseet var ikke åpent da fotografen var der i dag, vi ser i alle fall litt av hovedbygningen. Den inneholder en modell av kjerraten i målestokk 1:500.

12 Jun 2011

Møllemonumentet i Åsa

Av Erik Unneberg |

Ved Åsa-krysset er dette monumentet satt opp av Åsa vel. Det er til minne om seks hundre års mølledrift i området. Her starter for øvrig Kjerratstien opp til Damtjern og videre til Jonsetangen. Langs denne stien er det satt opp 36 informasjonstavler hvor man kan lese om kjerraten i Åsa. Du kan lese mer om møllemonumentet på siden http://kjerraten.no/index.php?1=monument.