Hytte i Slattumsrøa

19. desember 2008 ble det vedtatt å verne skogområdet Slattumsrøa i Lillomarka som naturreservat. Denne hytta ligger i dette området, på en topp mellom Romstjern og Lusevasan.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Mai 2011

Fortsatt vårgrønt ved Steinstjern

Av Erik Unneberg

Den siste tids nedbør har gjort sitt til at vegetasjonen virkelig har våknet til liv nå som solen også gjør sitt for at fotosyntesen skal gå sin gang. I dag var det frodig ved Steinstjern, men fortsatt har løvskogen en vårgrønn farge.

29 Mai 2011

Vannløper på Steinstjern

Av Erik Unneberg |

I dag var det vannløperne som regjerte på Steinstjerns overflate. Av disse finnes det åtte arter i Norge. De beveger seg på vannets overflatehinne på jakt etter døde smådyr de kan suge næring ut av.

28 Mai 2011

Off-road mellom Ringkollen og Damtjern

Av Line Mork |

Det føles kanskje rart å sykle tilbake samme vei som sykkelbussen kom, men fra Jaklefoss venter en fin traktorvei og trillesti for syklister på vei sørover mot Damtjern. Det meste av strekningen er grusvei, men om lag 1,5 kilometer er sti. Litt våt det første (nordlige) stykket, men deretter er den fin både å trille og sykle, alt etter ønske. Knapt behov for bæring og lite røtter og steiner.