Hjem igjen

Det må være den store flyttedagen, for i dag var dette et hyppig syn. I løpet av dagen fløy den ene gåseflokken etter den andre over fotografen, enten på Gaustad eller på Krokskogen. Kanskje det er de som er avbildet på bilde nr. 12499 som skal hjem og nyte sommeren i Oslo-området?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Apr 2011

VM-huset i Holmenkollen

Av Erik Unneberg

Skiforeningens hovedsentral er lokalisert i VM-huset i Kongeveien.

06 Apr 2011

Blåveisen er meldt!

Av Erik Unneberg |

April er en måned hvor vi kan oppleve store klimavariasjoner i Marka. Ved Fleskum gård ved Dælivann i Bærum har blåveisen startet blomstringen mens det fortsatt er brukbart skiføre andre steder i kommunen.

22 Okt 2010

De første spor av vinter på Mistberget

Av Erik Unneberg |

De første snefillene kom i oktober i de høyere områder av Akershus. Fra de høyere luftlag ser vi at bakken ved kommunikasjonsmasten på Mistberget er hvit, og trærne har også fått merke at en ny årstid nærmer seg. Mistberget (663 moh.) ligger mellom Minnesund og Hurdalssjøen, og nederst til venstre på bildet ser vi trigpunktet ved enden av kraftgaten. Vannet heter Krafttjennet (364 moh.). Fylkesgrensen mellom Akershus og Oppland går rett over vannet. Diagonalt gjennom bildet går Kleivdalen. I den nordre delen av denne (høyre side på bildet) prepareres det skiløype om vinteren. Den går rett under Geitryggen (560 moh.) som vi har til høyre i bildet.