Vårflom

Den noe beskjedne Sognsvannsbekken flommer som bare det om dagen. Noe av vannet kommer fra skiløypa over Gaustadjordene, som minker kraftig om dagen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

06 Apr 2011

Flott aprilføre mellom Skoglund og Mikkelsbonn

Av Erik Unneberg |

Dagens skitur fra Skoglund ble en svært positiv opplevelse. Fine spor, bra glid og godt feste med røbbeskiene. I tillegg var det solskinn og påskestemning oppe på myrene ved Mikkelsbonn. Der viste gradestokken 14 plussgrader.

04 Apr 2011

Flom og høy vannstand i Plankeveien

Av Aina Grymyr |

Full flom i Plankeveien nå, ved krysset der skiløypen krysser veien sørøst for Skjelbreia. Alle retninger tilbake til Bysetermåsan var sperret av masse flomvann og høy vannstand, så det ble valgets kvaler. Jeg prøvde å forsere veien som gikk opp og tilbake til Skogsmåsanløypen, men ga meg da vannet nesten gikk over skistøvlene. Tidligere hadde jeg sett at snøbroene på myren nordvest for Morttjern så skikkelig skumle ut, og det var flere gjennomslag på myra. Så da kapitulerte jeg til slutt og bar skiene på veien tilbake til bilen.

04 Apr 2011

Fortsatt mye snø på Torkildsmåsan

Av Aina Grymyr

Sesongens siste skitur i Østmarka gikk til stedet for Skijegerpost 15 på Torkildsmåsan. Posten var tatt inn, så det ble et virtuelt 'bildeklipp', for jeg hadde ikke tenkt å teste ut om myr og putt bar over til motsatt side. Skikkelig førefall i Østmarka nå, myrer og bekker flommer over. Løypen over Skogsmåsan har blitt brukt av hundekjørere siste tiden, så det ga brukbart hold akkurat i sporet, men rett utenfor ga det fort gjennomslag. Fulgte sledesporene ned via blåstien til øst for Skjelbreia, for å få sikrest mulig løype ned. Takk for en fantastisk skisesong i år, Østmarka ;-)))