Flom og høy vannstand i Plankeveien

Full flom i Plankeveien nå, ved krysset der skiløypen krysser veien sørøst for Skjelbreia. Alle retninger tilbake til Bysetermåsan var sperret av masse flomvann og høy vannstand, så det ble valgets kvaler. Jeg prøvde å forsere veien som gikk opp og tilbake til Skogsmåsanløypen, men ga meg da vannet nesten gikk over skistøvlene. Tidligere hadde jeg sett at snøbroene på myren nordvest for Morttjern så skikkelig skumle ut, og det var flere gjennomslag på myra. Så da kapitulerte jeg til slutt og bar skiene på veien tilbake til bilen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Apr 2011

Fortsatt mye snø på Torkildsmåsan

Av Aina Grymyr

Sesongens siste skitur i Østmarka gikk til stedet for Skijegerpost 15 på Torkildsmåsan. Posten var tatt inn, så det ble et virtuelt 'bildeklipp', for jeg hadde ikke tenkt å teste ut om myr og putt bar over til motsatt side. Skikkelig førefall i Østmarka nå, myrer og bekker flommer over. Løypen over Skogsmåsan har blitt brukt av hundekjørere siste tiden, så det ga brukbart hold akkurat i sporet, men rett utenfor ga det fort gjennomslag. Fulgte sledesporene ned via blåstien til øst for Skjelbreia, for å få sikrest mulig løype ned. Takk for en fantastisk skisesong i år, Østmarka ;-)))

20 Mar 2011

Ramstadsjøen

Av Lise Henriksen

Ramstadsjøen har fått sitt navn etter gården Ramstad, ut mot Øyeren - et stort, vakkert vann lengst øst i Østmarka, ikke langt fra koselige Setertjernstua. Vi ser Ramstadsjøen fra vest mot øst.

15 Mar 2011

Grinderkoia

Av Lise Henriksen

Grinderkoia ligger nordøst ved vannet Grinderen, i Rælingen kommune, på grensen mot Enebakk. Løypa vi går fortsetter til Nordbysjøen, og mange er det denne vinteren som har passert Grinderen på vei mellom Streifinn/Flateby og Vangen.