Sporene skilles

Så godt som alle deltagerne på Lygna-turen 2011 fulgte samme løype fra Lygna til Koperud. Men rett før Typografhjemmet kom første mulighet til å ta ulike veier videre. Bildet er tatt like ved Håkenstadsætra, der løypen til høyre går over Dalasjøhøgda og videre mot Grua og Nordmarka. Løypen til venstre går i retning Flåtaseter, der det også er forbindelse mot Grua, og Brovoll, hvorfra det er naturlig å fortsette gjennom Romeriksåsene til Glitre, Tæruddalen eller andre steder i dette området.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

12 Mar 2011

Fjellutsikt fra løypestart

Av Erik Unneberg |

Løypen over Dalasjøhøgda starter - eller slutter om man vil - et stykke nord for Håkenstadsætra. Herfra er det flott fjellutsikt nordover. De som gikk Lygna-turen 2011, kom forbi dette utsiktspunktet. Noen få valgte å gå over Dalasjøhøgda og videre mot Grua og inn i Nordmarka, men de fleste fortsatte i retning Brovoll og inn i Romeriksåsene.

12 Mar 2011

Smil ved Gullentjern

Av Erik Unneberg |

Lygnaturen 2011 hadde et deltagerantall tett opp mot 200, og det var fantastiske forhold som møtte løperne oppe i Hadelandsåsene. Ved Gullentjern (542 moh.) tok Elizabeth Nordheggen en liten pause til ære for fotografen. Ikke sure miner, akkurat! I bakgrunnen ser vi Randsberget (686 moh.)

12 Mar 2011

Forventningsfull stemning på Lygnasæter

Av Erik Unneberg |

Årets Lygna-tur ble en knallsuksess, både vær- og føremessig. Ved starten ved Lygnasæter var det skyfritt og en behagelig temperatur så vidt under null grader. Ikke rart de nærmere to hundre skiløperne gledet seg. Det var kaldt i sporet, så blå ekstra var dagens smøring de nærmeste timene.